Parterapi i Aarhus

Forelskelesesfasen

I forelskelsesfasen hersker de gode intentioner om at ville hinanden det bedste og se hinanden blomstre. Siden kan konflikter i parforholdet hindre os i at leve det liv, vi ønsker. Parforholdskonflikter kan også opstå som følge af vores egne uløste konflikter, som vi prøver at undgå. I stedet bliver vi optaget af, at der er noget forkert ved partneren og får projekter på den andens vegne, hvor vi kan komme til at tænke, at hvis bare vi kunne fikse det irriterende og forkerte hos den anden, så bliver alting godt. Det er ofte her, at parforholdet kan blive smerteligt og sidde fast i en hårdknude. Her kan det være hjælpsomt at få støtte og nærvær fra en professionel til at nå hinanden. Jeg vil gerne hjælpe jer med at sætte ord på emner og følelser, der kan være svære for jer at tale om. Jeg er af den overbevisning, at det er bedre at tage problemerne i opløbet end at vente til, at problemerne skaber større og større afstand, kører i ring og i sidste konsekvens udmagrer kærligheden. Jeg vil gerne sørge for et trygt rum, hvor I kan få hjælp til at vise jeres sårbarhed og finde ind til hinanden og i bedste fald komme styrket ud af jeres konflikt.

Sørg for et trygt rum ved at:

 • At hjælpe jer med at have en mere åben og fri samtale, og dermed give plads til at I ser og virkelig lytter til hinanden.
 • At få hjælp til at få øje på jeres blinde pletter
 • At få større selvindsigt og indsigt i jeres partner
 • At styrke kontakten mellem jer og skabe større nærvær
 • At turde stå ved egne følelser.

Hvis I, eller én af jer, overvejer skilsmisse, kan parterapi være en helt afgørende hjælp til:

 • At finde ud af, om I har mulighed for sammen at bearbejde gamle og aktuelle smerter og sår
 • At mærke om I har lyst, vilje og mod til at forsøge at genfinde kærligheden og fortsætte livet sammen.
 • Hvis I beslutter jer for skilsmisse, kan parterapi hjælpe til, at skilsmissen kan foregå med respekt for den anden og give mulighed for fortsat forbindelse og måske venskab.

De fleste par har brug for at komme til parsamtale flere gange og nogle vælger efterfølgende at komme til parterapi i fredstid en til to gange om året.

I er velkommen til at kontakte mig, hvis I har spørgsmål eller overvejelser inden I træffer beslutningen om at starte et forløb.

Individuel terapi
En time (60 min.) koster 900 kr.

Parterapi
75 min. koster kr. 1200
Første parterapi til 900 kr.
4500 kr. for klippekort til 5 parterapier

Gruppesupervision
For en mindre gruppe af halvanden time (90 min.) koster 1.500 kr.
Prisen afhænger af antallet.

Coaching
En time (60 min.) koster 900 kr.

Parterapeut i Århus

Kærligheden er ikke altid let, men heldigvis er der hjælp at hente. Selvom I oplever, at I ofte ender i en blindgyde af konflikter og skænderier, kan problemet nemlig sagtens løses. Det eneste, det kræver, er villighed til at få hjælp til at tænke og handle på nye måder.

Jeg tilbyder parterapi i Århus, så du kan få dit kærlighedsforhold på ret kurs igen. Hvad end I oplever udfordringer med kommunikation, intimitet, jalousi eller noget helt fjerde, er jeg klar til at hjælpe jer.

Parterapi psykoterapeut

Er I bosiddende i Aarhus området, eller har lysten og muligheden for rejse hertil for at prøve parterapi, så er der hjælp at hente. I parterapi skaber vi en bedre forståelse for hinanden, som individer og personer, og som par. Terapien er med til at give et mere åbent rum, hvor der er plads til at have en fri samtale, og hvor der faktisk bliver lyttet til jeres problematikker.

Parterapien skal gerne være med til, at I bedre forstår hinanden, så I kan styrke jeres relation sammen. Denne form for terapi kan løsne op for nogle underliggende problemer, som man som par måske er bange for tale om eller blot holder tilbage.

Der laves altså et frit samtalerum, hvor der bliver talt om adfærd og mønstre, problemer, styrker og svagheder. Igennem et parterapi forløb finder man også typisk frem til, om man faktisk skal blive sammen som par eller ej.

Alle forløb indenfor parterapi er individuelle og tilrettelægges efter lige netop jer. Vi finder ud af retningen sammen.

Hvornår skal I overveje parterapi i Århus?

 • Hvis du eller I som par oplever at være låst fast i forholdet og eventuelt er begyndt at trække jer længere væk fra hinanden.
 • Hvis I har konflikter og skænderier, der tilsyneladende ikke kan løses.
 • Hvis I overvejer en skilsmisse, men gerne vil gøre et sidste forsøg på at blive sammen.
 • Hvis der er negative følelser omkring partneren, som har bidt sig fast.
 • Gnisten er forsvundet, og der mangler omsorg.
 • Hvis der er utroskab indblandet, men man ønsker at blive sammen.
 • Sexlivet er gået i stå.
 • Fællesskabet som partnere er forsvundet, og der er mere ’jeg’ end ’vi’.
 • Børn og opdragelse påvirker forholdet negativt.
 • Der er generelle uenigheder og modstridende meninger, som skaber konflikt.
 • I forbindelse med traumer, dødsfald, sygdom (fysisk og psykisk), som påvirker intimiteten og forholdet.

Få hjælp til at klare diverse konflikter

For mange par kan ordet ’parterapi’ være direkte skræmmende, og det er faktisk langt fra de fleste, som vælger at prøve det. Men der er dokumenteret effekt på, at parterapi kan hjælpe på, at der er kommet knas i forholdet af den ene eller anden årsag.

Forhold starter typisk med en stor forelskelse og masser af kærlighed og empati for hinanden. Men som tiden går, kan der ske ændringer, som gør, at det bliver svært at fungere sammen. Aspekter såsom økonomi, tillid, livssyn, ikke at ville det samme, og andre problematikker, kan være årsager til, at der kommer slinger i valsen

Når der er problemer i forholdet, så kan det resultere i mange negative følelser, og det kan virke som en endeløs og smertefuld situation. Problematikker i et parforhold kan direkte påvirke livskvaliteten i en negativ retning, også selvom man elsker hinanden højt.

Vi tilrettelægger parterapien sammen

Et forløb hos mig i Århus kan variere, og nogle par har behov for at komme oftere end andre. Dette er noget, som vi kan planlægge i fællesskab, så forløbet tilrettelægges efter lige præcis jer. Hvis du har spørgsmål eller er interesseret i mere information omkring parterapi, er du mere end velkommen til at række ud og tage kontakt til mig.